
În acest început de an ne-am aflat din nou printre copii.
Ne-au fost gazde sute de elevi ai claselor a VII-a și a VIII-a, alături de cadrele didactice, la o lecție despre istoria Uzinei de apă Giurgiu și despre proiectul care vizează conservarea, modernizarea și amenajarea acesteia ca spațiu expozițional.
Copiii au aflat de la arhitectul Alexandra Dăneasa istoria edificiului din Giurgiu construit în 1910 și importanța pentru comunitate a restaurării Uzinei de apă, având în vedere că va fi creat și un circuit de vizitare, dar și activarea spațiului ca reper local pentru activități cultural- educaționale.
Apa Service Giurgiu a obținut o finanțare importantă în vederea implementării proiectului ”Conservarea, restaurarea și amenajarea ca spațiu expozițional a Uzinei de apă Giurgiu. Valorizarea memoriei patrimoniale prin activarea spațiului ca reper local pentru activități cultural educaționale”.
Proiectul este finanțat de Institutul Național al Patrimoniului, prin programul Timbrul Monumentelor Istorice, în cadrul sesiunii I, din februarie, 2022 și este elaborat de biroul de arhitectură ALA Studio – arh. Alexandra ARDELEANU, arh. Loredana STASISIN și cond. arh. Anamaria VASILE, din București.
Apa Service SA Giurgiu

Bună ziua,
Am citit ca onor conducerea Uzinei de apa Giurgiu cu aprobarea Primăriei vor schimba apometre vechi cu unele noi inteligente. Eu consider ca aceasta conducere trebuia sa se ocupe mai intai de racordarea străzilor din mun Giurgiu la rețeaua de apa potabila și apoi șanse ocupe de apometre inteligente. Va rog sa faceți o investigație sa vedeți câte străzi Hu su apa potabila în mun Giurgiu. Mulțumesc și aștept un articol documentat.