Serviciul Judeţean de Ambulanţă Giurgiu
După DGASPC, o altă moşie a familiei PSD Lupu

Dăm din casă! Ancheta jurnalistică ce urmează a demarat, iniţial, în luna ianuarie a acestui an! Însă, din motive ce ţin de anumite sensibilităţi fireşti, umane, ne-am oprit! Atât cât să constatăm pe parcursul timpului, cu stupoare, că exact oamenii pe care am încercat să îi menajăm datorită considerentelor mai sus expuse, au călcat peste grumazul unora care s-au aflat în aceeaşi situaţie medicală delicată, dar în subordinea lor!
Vedeti editorialul Petrişor, Categoria Editorial de pe site-ul nostru!

Evident, am început să ne punem întrebări! Şi, cel mai important, am reluat investigaţia! Chiar şi în aceste condiţii, pentru că nu raportarea la oamenii mici ne ordonează sistemul de valori, vom face rabat de la anumite regulii jurnalistice, şi vom omite intenţionat enunţurile nominale, substituindu-le, pe cât posibil, cu apelative şi cu denumiri generale, dar clar subînţelese în ordinea contextului lor!
Pentru cine nu ştie, familia Lupu, soţ-soţie, este una de directori! În timp ce Cătălin Lupu manageriaza absolut defectuos DGASPC Giurgiu, consoarta este managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Giurgiu (S.J.A sau S.AJ)

Ca şi o introducere în atmosferă, trebuie să precizăm că ambii soţi au fost desemnaţi să ocupe aceste posturi în timpul mandatului lui Marian Mina, preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu în perioada 2016-2020, calitatea managemant-ului familiei Lupu la cele două instituţii fiind, după cum se va constata în rândurile ce urmează, la fel de proastă şi de bazată pe propriile interese

Am refuzat să mai fac parte din Comisia de Angajări din momentul în care doamna director interimar, Iordache Mihaela, nu a respectat regulamentul şi a venit cu propuneri de subiecte pentru candidaţi! Iar în perioada pandemiei s-au organizat concursuri de angajare cu dosare. Ceva normal în asemenea situaţie! Dar am refuzat să particip şi aici ptr că singurul criteriu de angajare era cel al primului venit!

Afirmaţia de mai sus îi aparţine doamnei Mariana Neacşu, preşedintele Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) care, conform Regulamentului, trebuie să facă parte din Comisia de Angajări de la SJA Giurgiu, şi să propună subiectele pentru candidaţi! Conform aceluiaşi regulament, managerul este obligat să aleagă dintre subiectele propuse de către preşedintele OAMGMAR şi de către o asistentă medicală, nu să propună, cu de la sine putere, subiectele! Miza? Două posturi de asistente medicale. Unul la Giurgiu, celălalt la Ghimpaţi! Conform aceleasi declaraţii, doamna Iordache Mihaela, director interimar, omul de bază al soţiei lui Lupu, a reacţionat vehement şi profesionist în momentul în care Mariana Neacşu a avertizat-o că încalcă regulamentul, afirmând că ei nu i se pare normal aşa ceva!
Şi deci, continuăm noi raţionamentul, Iordache a făcut cum a vrut! Adică, examenul a s-a desfăşurat în continuarea cu încălcarea legii!

Cert este că nu mai fac parte din Comisia de Angajări de aproximativ cinci ani şi mă simt uşurată! Mi s-a luat o piatră de pe inimă!

Ceea ce aţi citit mai sus este o parte esenţială a doamnei Rodica Carabaş, asistent şef în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Giurgiu! De menţionat, ca şi în cazul doamnei Maraian Neacşu, regulamentul Comisiei de Angajare stipulează că asistentul şef este membru permanent al acestei comisii din care, aşa cum am citat mai sus, doamna Rodica Carabaş se simte uşurată că nu mai face parte!|
Trebuie să menţionăm, pentru acurateţea şi întru adevarul jurnalistic pe care îl profesăm, că Rodica Carabaş a negat că ar fi avut vreun conflict cu doamna manager Lupu, ceea ce nu înseamnă că dumneavoastră, stimaţi cititori de cele mai bune jurnalistice, nu sesizaţi paradoxul dintre fapte şi declaraţii! Însă, repetăm, suntem obligaţi să respectăm întocmai şi conform cu originalul toate afirmaţiile!
Totodată, deşi admite că avea cel puţin responsabilitatea de a-l ajuta pe manager să facă programul de lucru/ture al tuturor angajaţilor, doamna Carabas a preferat (dvs puteţi să citiţi că a fost obligată) să lase această îndeletnicire înlocuitoarei temporare a doamnei Lupu, doamna Iordache, cea care alege cele mai bune ture (atât din punct de vedere al remuneraţiei ) pe angajaţii simpatizaţi de familia Lupu, şi să îi bage pe ceilalţi într-un fel de sevraj samavolnic!

Pauză!
Înainte de trece mai departe, este necesar să facem un rezumat!
Timp de patru ani, între DGASPC ŞI SAJ a avut şi încă are loc un fel de transhumanţă de personal şi de angajări bazate pe rubedenii. Pentru că… de ce nu? În fond, ce face poate să facă un pesedist de teapa lui Lupu atunci când e şef la vreo instituţie? Evident, printre altele, să-şi angajeze toţi prietenii şi slugile. În cazul lor, scuzaţi scăparea, unul şi acelaşi lucru! Ce fac, însă, doi pesedisti, soţ şi soţie, care conduc două instituţii?!?
Simplu! Angajează cât mai multe slugi! Însă, de data asta, mai cu ştaif, să nu bată chiar la ochiul, oricum chior, ori ţinut în întuneric, al societăţii! Pentru asta era necesar sa scape, intr-un fel sau altul, de toti oamenii incomozi! Ori ca i-a fortat, ori ca i-a convins sa nu mai faca parte din comisiile importante, cert este ca au reusit sa isi puna oamenii in functiile cheie!

Vreţi câteva exemple?

Caraivan Florentin Robert, angajat şofer la SJA în 2018, ulterior băgat în toate comisiile de angajare, vecin cu Lupu, soţia, Caraivan Simona, angajată la DGASP în 2019!
Piesa Iuliana, asistentă la Saj din 2015, soţul, Pleşă Ionuţ angajat la DGASP, din 2017
Chitu Nicoleta, registrator – operator la SAJ, fina familiei Lupu, angajată 2017
Vlad Mariana, apropae tot neamul angajat la SAJ
Dancescu Marius, şofer la DGASP, adus din stare de alertă şofer la SAJ!
Lauda Costel, cumatul lui Dancescu
Soţia lui Dancescu tocmai a depus dosar pentru ocuparea postului de registror operator la SAJ care se va desfăşura pe 8 iulie, a. c!
Laudă Costel, cumnatul lui Dancescu!
Ştiaţi de examenul ăsta? Că nu ştiaţi!

Dar ceea ce ştim cu toţii este că, dacă nu se întâmplă vreo reacţiune la acest material, nevasta lui Dancescu o să ocupe postul! Pariu?

Am fost singurul director economic SAJ din ţară cărui nu i s-a prelungit mandatul! Nu mi s-a oferit nicio motivaţie! Nu am fost de acord cu mai multe chestiuni ale conducerii din punct de vedere profesional, şi mi-am spus punctul de vedere! Am avut un conflict cu managerul Lupu în momentul în care i-am luat apărarea doamnei Gabriela Boldeiu! Asta cred că a fost cauza

În momentul de faţă Mihai Stoica , domnul caruia ii apartine declaratia de mai sus, este economistul SAJ Giurgiu, acesta fiind director economic interimar până la data de 29 ianuarie acest an pentru că nu a primit decizia de prelungire a mandatului din partea managerului Lupu! La fel s-a întâmplat şi cu directorul medical! Curios, SAJ Giurgiu este singura filiala din tara care in momentul de fata nu are ocupata functia de director economic, Mihai Stoica fiind cel care, in functia de economist, a executat si a parafat toate bilanturile contabile etc. Doar pentru ca nu l-a lasat inima sa-si lase colegii in dezastru! 

Nu e asa ca vreti morala? De data asta nu o mai sriem! Va lasam pe voi, dragi cititori cu stampila de vot in mana, sa o contemplati!

Acest articol a fost publicat în Investigatii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *