PORȚI DESCHISE LA APA SERVICE GIURGIU

DE ”ZIUA GOSPODARULUI„

  • Copii, părinţi şi profesori au făcut turul societăţii: Uzina de Apă, bazinele de stocare, staţia de tratare a apei, laboratorul de analize, dispeceratul

Ziua de 20 iulie este  recunoscută drept „Ziua Gospodarului”, în special în rândul celor care lucrează în serviciile publice de alimentare cu apă și canalizare.

 

Pentru Apa Service Giurgiu, 20 iulie este și ”Ziua Porților Deschise”, iar cei care au trecut pragul operatorului de apă şi canal au fost părinți, copii și profesori ai Palatului Copiilor Giurgiu. Prima vizită a fost în incinta Uzinei de Apă unde au aflat despre istoricul clădirii și despre cum ajunge apa la robinete, în casele oamenilor.

Laboratorul de analize Apa Service a constituit un punct de atracție pentru micii vizatori. Aici au avut parte de experimente interesante cu apă, care i-au încântat și amuzat și de care își vor aduce aminte cu plăcere.

  • Cea mai “surprinzătoare” a fost livada Apa Service

  • 15 întrebări despre apă la care copiii au răspuns surprinzător de bine

 

După o scurtă incursiune la Dipeceratul Apa Service, copiii s-au delectat în livada societății, cu un  joc interactiv despre apă și canalizare, 15 întrebări pline de mister, dar la care cei mici s-au descurcat excelent.

  • A fost foarte frumos, să ne mai invitaţi!”

 

 

A fost o experiență plăcută atât pentru copii cât și pentru profesori și părinți, mulți dintre ei pentru prima dată în vizită la Apa Service Giurgiu, motiv pentru care și-au exprimat dorința de a reveni și cu altă ocazie.

  • Coincidență sau nu, „gospodarii apelor” și-au ales sărbătoarea creștină a Sfântului Ilie, ca cea mai importantă zi din an în ceea ce priveşte activitatea lor.

În 20 iulie, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește ridicarea la cer a Sfântului Proroc Ilie, un mare făcător de minuni și aducător de ploi în vreme de secetă, cel care are puterea de a deschide cerurile și a stăpâni tunetele și fulgerele. În tradiția populară, Sf. Ilie este considerat ocrotitorul recoltelor. De Sfântul Ilie se mănâncă, pentru prima dată în an, mere, struguri, nuci și alune iar apicultorii încep acum să recolteze mierea de albine.

Acest articol a fost publicat în Marketing. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *