Pictorul Dimitrie Vârbănescu, omagiat la Muzeu

Pictorul suprarealist român Dimitrie Vârbănescu (1908, Giurgiu-1963, Paris) a fost omagiat miercuri, 25 octombrie a. c., de Muzeul județean ”Teohari Antonescu”, prin vernisarea unei expoziții ocazionate de atribuirea titlului ”Cetățean onoare post-mortem al municipiului Giurgiu” de către Consiliul local, în urma unei ședințe publice desfășurată în luna septembrie 2023. Expoziția a cuprins creații artistice originale și publicații din colecțiile Muzeului, parte a fondului special achiziționat de instituție în anul 2009, cu sprijinul Primăriei municipiului Giurgiu.

În discursul de prezentare, muzeograful Emil Păunescu a adus în atenție informații cu valoare memorială despre tânărul Dimitrie Vârbănescu și familia acestuia, cu referiri la perioada petrecută în Giurgiu de către viitorul pictor.
Alături de reprezentanți ai unor instituții de cultură cu sediul în municipiul Giurgiu, la eveniment au participat personalități din conducerea Primăriei (viceprimarul Ionel Muscalu), consilieri locali, mass-media.
În completarea acestui eveniment, Muzeul (prin secția sa de istorie memorială) intenționează editarea unui volum de studii și documente dedicat pictorului Dimitrie Vârbănescu, înscris în planul editorial al anului viitor.
Acest articol a fost publicat în Marketing. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *