Muzeul Județean „Teohari Antonescu”- repere în 2022
„Trivistoria- carte de cunoaștere istorică și ficțiune pentru toate vârstele”

Managerul Muzeului Județean „Teohari Antonescu” Giurgiu, Gabriel Dumitru, a prezentat, pe 3 octombrie, episodul pilot (volumul I) denumit „Trivistoria- carte de cunoaștere istorică și ficțiune pentru toate vârstele”, volum pe care l-a realizat împreună cu muzeograful Florentin Breazu. Evenimentul s-a constituit (și) ca o avanpremieră la conferința „Oltenia, interferențe culturale”, ce s-a desfășurat la Muzeul Olteniei din Craiova, în perioada 5- 7 octombrie. La această conferință, cei doi autori menționați mai sus au susținut o comunicare cu titlul „Istoria ca o poveste”- prezentare educativ- multimedia. Gabriel Dumitru a vorbit și despre aplicația „Trivipedia” și despre utilitatea acesteia, mai ales în rândul copiilor și adolescenților în ceea ce privește cunoașterea unor personaje și a unor evenimente din istorie.

După cum este menționat în „cuvântul înainte” al volumului, Proiectul Trivistoria „s-a născut de la două premise simple, pe care autorii le consideră valide, reale. Prima se referă la faptul că toți TREBUIE să ne cunoaștem istoria. Mai ales generațiile tinere (copii, adolescenți) este necesar să se dezvolte într-un mediu care nu face hiperbolic și apoteotic trecutul, ci îl prezintă pe cât posibil în adevăr, drept sursă de cunoaștere (…) A doua premisă face trimitere către constatarea (obiectivă) că din ce în ce mai mult omul este tentat să își deruleze existența într-un singur aspect al realității spațiu-timp: prezentul concret, material.

Trivistoria reprezintă o inserție inteligentă în modurile de comunicare agreate în prezent: canale de comunicare prin intermediul jocului, informație științifică oferită prin mijloace moderne.”

Acest articol a fost publicat în Marketing. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *