Muzeul Județean Teohari Antonescu prezintă
TRIVISTORIA

„Proiectul Trivistoria s-a născut de la două premise simple, pe care autorii le consideră valide, reale.

Prima se referă la faptul că toți TREBUIE să ne cunoaștem istoria. Mai ales generațiile tinere (copii, adolescenți) este necesar să se dezvolte într-un mediu care nu face hiperbolic și apoteotic trecutul, ci îl prezintă pe cât posibil în adevăr, drept sursă de cunoaștere.

A ști cine ne sunt strămoșii, care le erau metehnele și calitățile, ne oferă un bagaj enorm de informații ce ne pot ajuta mai ales dacă vrem să evoluăm, indiferent pe care palier al existenței: material, intelectual, sentimental, spiritual.

A doua premisă face trimitere către constatarea (obiectivă) că din ce în ce mai mult omul este tentat să își deruleze existența într-un singur aspect al realității spațiu-timp: prezentul concret, material. Și atât. Trecutul nu există, viitorul e imposibil de proiectat, de creionat.

Trivistoria reprezintă o inserție inteligentă în modurile de comunicare agreate în prezent: canale de comunicare prin intermediul jocului, informație științifică oferită prin mijloace moderne.

Autorii, Gabriel Dumitru și Florentin Breazu, au abandonat astfel abordarea clasic științifică, ce se dovedește din ce în mai abitir desuetă, anacronică, și au coborât știința în gadgeturile și modalitățile unanim acceptate drept canale de comunicare și informare în prezent: jocuri care testează inteligența, tablouri vorbitoare grație inteligenței artificiale, smartphone-uri.

La nivel național și cel puțin european, Trivistoria și complexul augmentat de instrumente cultural- științific-educative din care face parte reprezintă un adevărat vârf de lance, un deschizător de drumuri.

Vă invităm să ne însoțiți într-o aventură fantastic-istorică cum nu ați mai trăit niciodată!

                                                                                                      Gabriel DUMITRU
                                                                                                    Florentin BREAZU“

Textul de mai sus reprezintă cuvântul înainte al volumului I al variantei scrise a proiectului Trivistoria, realizat de către Muzeul Județea Teohari Antonescu în anul 2022. Începând de astăzi, vă vom prezenta pe scurt, săptămânal, povestirile fantastice care însoțesc informațiile istorice pentru fiecare dintre personaje.

Cartea va fi disponibilă pentru achiziționare începând la sediul Muzeului începând cu a doua jumătate a lunii februarie.


Acest articol a fost publicat în File uitate de istorie. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *