Marin Mina, campionul contractelor cu statul pentru rude şi pentru amici, ţipă de formă! În fond, se diluează în evidenţa acuzelor unui măscărici

Recent, deputatul PSD Marian Mina, campionul naţional al contractelor de milioane de euro din bani publici între rubedenii şi amici, a reuşit să vadă, dincolo de bârna din ochii personali, paiul din administraţia liberală a primăriei municipiului Giurgiu!

În loc să-i lasă să moară pe câinii din Adăpostul pentru Animale din Giurgiu, înconjurat şi de nişte jurişti habarniştii, Adrian Anghelescu, primarul, a încheiat un contract prestări servicii pentru Adăpostul Canin cu un medic veterinar, Cătălin Funieru, consilier local PNL!

Practic, singurul veterinar din municipiu care, prim firmă pe care o administrează, deţine logistica, capacitatea şi experienţa necesare pentru a se ocupa de câinii fără stăpân din municipiu!

Alternativa, din moment ce nici o altă firmă de specialitate nu s-a înscris la licitaţie, era ca animalele abandonate să moară în chinuri din cauza bolilor, ori să se înmulţească în chiar padocurile unităţii!

Incompatibiltate, strigă pesedistii!

Vreţi să fim sinceri? Da, aşa e!

Anghelescu şi Funieru, pentru că nu au vrut să chinuie câinii, sfătuiţi şi de nişte jurişti incredibil de proşti, au încălcat legea incompatibilităţii

Însă, atenţie, toţi banii ăia din contract s-au dus exact unde au fost prevăzuţi, la virgulă, fapt pentru care Adăpostul Canin din Giurgiu a fost desemnat de autorităţile naţionale în cauză că fiind pe primul loc, în ceea ce priveşte modul de administrare, dintre toate instituţie similare din ţară!

Revenind la jurişti, probabil că din cauza asta prima măsură pe care Dumitru Beianu, preşedintele Consiliul Judeţean Giurgiu, a luat-o atunci când şi-a început mandatul a fost să angajeze oameni profesionişti în domeniu, de încredere, jurişti care, nu-i aşa, chiar cunosc legea!

Angajări pe bază de prietenie, s-au scandalizat pesedistii!

Beianu i-a ignorat! Şi a avut dreptate!

Anghelescu, cel care, iniţial, avea aceeaşi strategie anunţată, publică, de a schimba oamenii din instituţie care freacă menta cu profesionişti, a renunţat la curăţenia de cadre!

Şi s-a înşelat!

Era de aşteptat! Aproape inevitabil un astfel de incident!

Evident, pentru că şi-a dat seama că a fost sfătuit greşit, Funieru a renunţat la contract iar Anghelescu a semnat decizia ca primarul!
De data asta în sens bun!

Forma a fost greşită, fondul cât se poate de legitim, premiat la nivel naţional, fiecare bănuţ cheltuit şi justificat în detaliu şi în amănunt

Să fim serioşi! Nu aşa se fac măgăriile! Pe faţă!
PSD -ul ştie ce şi cum! Naşul lui Mina, Badalau, aflat încă în arest, cunoaste  despre ceea ce vorbim!

În cazul lui Anghelescu nu poate să fie vorba despre aşa ceva! Nu doar că intenţiile au fost cele mai bune, dar şi acţiunea în sine, consumată, s-a desfăşurat ca la carte!

Niciun leuţ furat, niciun parandarat, nicio şmecherie!
 Doar imbecilitatea unor angajaţi!

Aşadar

Giurgiuvenii, hai să dăm cu pietre! De formă!
Căci în fond… absolut nimic ilegal nu s-a întâmplat!

                                                                                                                Cătălin Măcriş

Acest articol a fost publicat în Expressis Verbis. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *