Marian Mina şi Florentina Stanculescu, Spaima Păcănelelor şi Spaima Consiliul Judeţean Giurgiu, presupuşii viitori primar de municipiu şi prefect de judeţ PSD Giurgiu, plăţi nelegale către naşii şi finii Cuşa

Aşa cum v-am promis, stimaţi cititori de cea mai bună pagină media de texte şi de investigaţii jurnalistice din judeţ, continuăm cu episodul numărul 2 din serialul dedicat activităţilor profesionale din anul 2020 de la Consiliul Judeţean Giurgiu ale domnului Marian Mina, zis şi Spaima Păcănelelor, fost preşedinte CJG în perioada 2016-2020, doritor de funcţia de primar al municipiului Giurgiu după alegerile locale următoare, şi ale doamnei Florentina Stănciulescu, denumită mai nou de Mina ca fiind Spaima Consiliului Judeţean Giurgiu, fost director executiv peste banii de la instituţia mai sus amintită, viitor presupus şi propus prefect PSD!

Pentru cei care nu au citit introducerea, Curtea de Conturi Giurgiu a efectuat, foarte recent, un control asupra modului în care cei doi au administrat banii bugetului Consiliului Judeţean Giurgiu în ultimul lor an de mandat, anul 2020, deocamdată, din care au reieşit mai multe abateri nejustificate, cu încălcări de multe legi şi articole de legi, măgării al căror prejudiciu se duce înspre cifra de 1 milion de euro!

Tot mai calculăm! Stăm prost cu matematica, dar ne iese bine la scris! Însă, ori din noroc chior, ori că aşa vor astrele, ne ies şi socotelile la virgulă!

Aşadar, în această zi ne vom concentra pe punctul 13 al acestui Raport/al acestei Decizii, cel în care scrie negru pe alb că Spaimele nominalizate în rândurile de mai sus, Marian Mina şi cu Florentina Stanculescu, au efectuat PLĂŢI NELEGALE ÎN SUMĂ DE 43. 324, 60 lei aferente unui obiectiv de investiţii!

  • PUNCTUL 13  RAPORT CURTEA DE CONTURI GIURGIU

Ce firmă, consorţiu, a beneficiat de această plată nelegală?

KIRLIC GROUP SRL, cu sediul în comună Călugăreni, firmă al cărei administrator este nimeni altul decât Gheorghe Cuşa, tatăl lui George Cuşa, naşul lui Badalau Junior, fiul lui Niculae Badalau, care Niculae Badalau este naşul lui Marina Mina, care Marian Mina este prietenul din copilărie al lui George Cuşa!

Jurnalistic de precizat, la această firmă mai este acţionar, în proporţie de 0,07 la sută şi George Cuşa!
Important de menţionat, Kirlik Group SRL este, aşa cum îi spune şi denumirea, un conglomerat de firme!
Practic, toate SRL urile paravan ale neamului şi ale prietenilor clanului Badalau-Mina sunt incluse în acest grup! Fie că este vorba de Gabriel Badalau, Sabina Badalau, cumetrii, fin, naşi, amici etc şamd!

Un fel de detaliu, grupul ăsta le include şi pe cele două celebre societăţi comerciale Gecor, (tot ale familiei Cuşa) cele care au spart bugetul local judeţean cu sume de aproape 100 milioane euro în perioada în care Mina, Spaima Păcănelelor, şi Stanculescu, cică Spaima Consiliului Judeţean, au condus judeţul!

Contemplaţi grafica de mai jos

Revenind la actul adiţional care a mărit contractul iniţial de la suma de 20.314.271,49 lei la cifra de 21.543.853,14 lei, acesta se referă la creşterea salariilor din domeniul construcţiilor, diferenţa ce trebuia suportată, evident, de către CJ Giurgiu! Numai că, ce să vezi, din prea plină-i dărnicie, că de prostie nu putem să-i acuzăm pe cei doi, Mina şi Stanculescu, (nu la capitolul ăsta!) Spaimele au dat în plus firmei lui Cuşca (că doar n-a fost de la ei) suma de 43. 324, 60, mărind marja de profit al sereleului în cauză, nelegal, cu 5 la sută!

 
  • RAPORT PUNCTUL 13 CURTEA DE CONTURI GIURGIU

Evident, plata nelegala doar de la acest punct, ca mai sunt altele, urmariti-ne atent in perioada care urmeaza, a fost facuta cu incalcarea catorva prevederi legale. Redam cateva:

Acum, întrebare de 0 puncte, constând într-un dicţionar al limbii române şi un strugurel pentru buze crăpate pentru aşa zisul realizator al unei fel de emulsiuni cu răspândire pe FB, intitulată Una Scurtă în doi: cât la sută din banii ăştia declaraţi că fiind plată nelegală de către Curtea de Conturi crezi că a constituit parandarat pentru invitatul permanent, Marian Mina, şi pentru Spaimă din dotare? O fi fost ca la contractele cu Barbu? Spui tu sau scriem noi?

Normal ca in ceea ce ii priveste pe cititorii nostri,  lasam comisionul incasat de Mina si de Stanculescu la imaginatia lor! Orice raspuns este corect

Concluzie

Revenim cât se poate de repede cu următorul episod! Alte plăţi nelegale, cam aceleaşi firme, unele noi, ale clanului Badalu-Mina!
În cazul în care doriţi să aprofundaţi legăturile financiare/contractuale dintre Mina-Badalu-Cusa, vă recomandăm lecturarea https://irefutabil.wordpress.com/ https://irefutabil.wordpress.com
Daţi click în dreptul căsuţei Căutare, tastaţi Mina sau Badalau, apare enciclopedia!

                                                                                                                                                                                                                                                                       Cătălin Măcriş

Acest articol a fost publicat în Investigatii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *