Marian Mina şi Florentina Stănculescu, presupuşii viitori desemnati psd-isti pentru funcţiile de primar şi de prefect Giurgiu, abateri de aproximativ 1 milion de euro la conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu Doar într-un an!

De ce a demis-o Dumitru Beianu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, pe Florentina Stănculescu?

La începutul acestui an, distanţă de câteva luni de la ocuparea funcţiei, Dumitru Beianu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, membru PNL, o destituia pe doamna Florentină Stănculescu din funcţia de director executiv al Direcţiei Economice din cadrul instituţiei mai sus aminte!

Pentru o fixare cât mai exactă a contextului, trebuie să precizăm că dna Stanculescu a fost, pentru o perioadă de 4 ani, mâna dreaptă a fostului preşedinte al CJ Giurgiu, domnul Marian Mina, preşedinte PSD Giurgiu, acum parlamentar, rămas, recent, fără maşină SUV de lux primită cadou de la o anumită firmă, acum conducător doar de Touareg! Şi autovehiculul ăsta tot cadou de la un alt prieten! Dezvoltăm subiectul într-o ediţie viitoare!

Revenind la demiterea dnei Stanculescu, profitând de faptul că dl Beianu nu a motivat public, la momentul respectiv, motivele ce l-au determinat să ia această decizie, propaganda PSD istă stipula, aşa cum deja s-a obişnuit, că dna Stanculescu este o victimă politică, un funcţionar public ingenuu, aflat la în timpul şi în locul nepotrivit!

Ei bine, în rândurile ce urmează veţi afla, stimaţi cititori de cele mai bune texte jurnalistice şi de cele mai tari investigaţii de presă din judeţ, în exclusivitate şi în premieră, motivele pentru care Florentina Stanculescu a fost înlăturată din funcţia de şef al Direcţiei Economice a Consiliului Judeţean Giurgiu, implicarea şi responsabilităţile acuzelor din dovezile de mai jos fiind împărţită, evident, şi de Marian Mina, şeful de atunci al fostei doamne director! Pentru că, nu-i aşa, imposibil de crezut că Mina nu a ştiut/nu a semnat/nu a ordonat tot ceea ce Stanculescu a manageriat în conturi!

Sunteţi pregătiţi?

În data de 18 noiembrie, a. c, Curtea de Conturi Giurgiu a finalizat un Audit financiar ce a vizat activitatea financiară a Consiliului Judeţean Giurgiu pe anul 2020, perioada în care, repetăm, la conducerea CJ Giurgiu iar ca şef de Director Economică se afla Marian Mina, respectiv Florentina Stanculescu!

Conform documentului în copie, Curtea de Conturi a emis decizia 27/08/11/2021 prin care solicita actualei conduceri a Consiliului Judeţean Giurgiu, dlui Dumitru Beianu, să ia toate măsurile pentru înlăturarea tuturor deficienţelor constatate în Raportul de audit financiar cu tema “Audit financiar asupra contului anual de execuţie bugetară pe anul 2020 la Unitatea Administrativ- Teritorială a judeţului Giurgiu!

 Ca o sinteză, înainte de a intra în detalii profunde, ca şi implicaţii şi ca şi efecte legale pe fiecare punct, Curtea de Conturi Giurgiu constat nu mai puţin de 17 abateri de la lege, toate săvârşite de tandemul Mina-Stanculescu, cu un prejudiciu de foarte aproximativ 1 milion de euro!
Încă calculăm! În sensul în care suma totală este mult mai mare, dar am rămas fără baterii la calculator!

În mare, aşa cu veţi vedea în facsimilele după documentul oficial al Curţii de Conturi Giurgiu, abaterile depistate constau în 

evaluarea defectuoasă a unor elemente de patrimoniu;
neconducerea contabilităţii în conformitate cu prevederile legale, neînregistrarea unor operaţiuni de intrare/ieşire a unor elemente patrimoniale,
neconstituirea şi neraportarea datoriilor reprezentând provizioane pentru litigii,
neinregistrarea în contabilitatea unor venituri proprii,
plăţi nelegale drepturi salariale,
plăţi nelegale contracte,
plăţi nelegale proiecte de investiţii, majorări valori contracte etc!

Indiferent că este vorba despre achiziţionarea din bani publici de ultimele tipuri de telefoane Iphone sau Samsung (practic, cadouri pentru amicii psd), ori despre angajări fictive sau reale, dar fără suport legislativ, aşa cum e cazul lui Cătălin Lupu, fost manager la DGASPC Giurgiu, cu 15 angajaţi în mai puţin de 6 luni, lăsând la o parte sumele ameţitoare plătite din senin la contractele cu firmele prietene, ori despre achiziţii prestări servicii plătite, dar inexistente, din raportul Curţii de Conturi Giurgiu reiese clar, indubitabil, am scrie în mod irefutabil, faptul că Marian Mina şi Florentina Stanculescu au făcut cu banii publici, lovelele dvs, exact ce au vrut muşchii şi inima lor! Şi a rudelor, şi a amicilor de partid! Şi, gândiţi-vă, raportul acesta este doar pe un an!

Aşa cum v-am promis, vom desfăşura în detaliu, în ediţiile viitoare, aproape fiecare abatere constată de către Curtea de Conturi Giurgiu pentru că fiecare punct necesită explicaţii amănunţite, cu exemple concrete şi cu referinţe la firme şi psd-isti concreţi!

Până atunci, cu voia dumneavoastră, stimaţi cititori, vă vom prezenta, exact aşa cum scrie în raport, toate cele 17 constatări oficiale, exact aşa cum au fost scrise şi imputate de către oficiali 

Prima pagina raport Curtea de Conturi Giurgiu, cu decizia de a inlatura deficientele constatate in urma Auditului

  •  Florentina Stanculescu, si Marian Mina, viitorii primar si prefect PSD Giurgiu
  • Doar 5 din cele 17 abateri constatete de Curtea de Conturi in ultimul an de mandat la conducerea CJ Giurgiu a lui Mina-Stanculescu

Concluzia?

Situaţia este gravă şi prezintă umflături! Acest material este, dacă vreţi, episodul pilot al serialului care urmează! Veţi afla, stimaţi cititori cu drept de vot, ori viitori votanţi, despre ce este vorba exact în fiecare abatere, pentru şi în folosul cui s-au săvârşit cele constatate şi, în cele din urmă, veţi ajunge la nişte concluzii despre viaţa politică reală!
Nu ştim cât de satisfăcătoare urmează să fie morala, dar vă garantăm că se va baza doar pe înscrisuri, pe analogii şi pe fapte reale!
Va urma

                                                                                                                Cătălin Măcriş

Acest articol a fost publicat în Investigatii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *