Manevra lui Cătălin Lupu sau îndrăzneală pe bune a lui Sorina Neacşu?

Cătălin Lupu a fost suspendat, în urmă cu aproximativ o săptămână, ca să nu influenţeze cercetarea disciplinară demarată de către Consiliul Judeţean Giurgiu, din funcţia de director general al DGASPC Giurgiu! Toată lumea ştie asta! Nu laşi lupu să păzească oile cât timp anchetezi turma!

Insă, ceea ce încă nu au aflat mulţi, este că domnul Lupu, acum doar consilier sau ceva în cadrul aceleaşi instituţii, nu se lasă plecat atât de uşor! Dacă uşor poate fi numit tot ceea ce s-a întreprins până acum ca să se ajungă în această situaţie!
Înainte de a vă evidenţia că acest text este un editorial, nu o anchetă (urmează şi asta, fiţi pe fază) trebuie să vă rog să vă concentraţi asupra persoanei care i-a luat locul lui Cătălin Lupu pe perioada derulării cercetării disciplinare, o anume doamnă Sorina Neacşu! Ştate vechi în instituţie, cică expertă în domeniu, profesionistă! Însă, omul de încredere, până la proba contrarie, al domnului Lupu!

De la gura lumii pe care nu o astupă tot pământul, continuând cu ciripitul zglobiu, înscris în note informative, nu muzicale, ale spionilor de conjunctură şi terminând cu vigilenţa vestită a babelor de cartier, s-au născut zvonurile! Unele cu potenţial genuin de informaţii bombă, altele cu vocaţie de aburi ieşiţi din lacrimile opărite al băgătorilor în seamă!
Doamna Sorina Neacşu, după orele de serviciu, pare-se că, spre orele din seară, 21.30 -21.40, cară documente de la DGASPC Giurgiu exact în casa domnului Lupu! Împreună cu o colegă, maşina personală!

Or fi avut ceva de ascuns? Câte ceva de şters? Niţel de modificat? Poate de aruncat?

Tot zvonurile, fir-ar ele ale dracu, mai spun că domnul Lupu încă foloseşte Duster-ul instituţiei, unul alb, număr de înmatriculare GR-03-UCX, rezervat managerului, că încă lucreaza in biroul rezervat directorilor, şi că aceeaşi maşină e uzata de doamna Neacşu pe post de Glovo, de câteva ori pe săptămână, şoferul instituţiei fiind sclavul, ca să aducă alimente părinţilor aflaţi în zona rurală!

Repet, colegii lucrează la o anchetă pe aceste subiecte! Pentru că aşa e deontologic, din moment ce nu avem încă toate documentele, există posibilitatea ca cei numiţi aici şi acum să ofere un drept la replică sau o erată! Numai bune de ridiculizat în momentul în care se va încheia anchetă! Până atunci, doar zvonuri!

Totuşi, revenind la concret, este obligatoriu să vă concentrez atenţia, stimaţi câtori, asupra unei dileme evidente! Anume, de ce Dumitru Beianu, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, cel care a întreprins toate demersurile legale pentru a afla adevărul în legătură cu activitatea DGASPC, a numit-o în funcţia de director general, e drept provizoriu, pe doamna Sorina Neacşu, amica domnului Lupu? Ne-am documentat!

Conform legii şi  regulamentului de funcţionare al instituţiei, desemnarea directorului DGASPC Giurgiu trebuia făcută din cadrul unui angajat al instituţiei! Cu alte cuvinte, şi asta este frumuseţea democraţiei româneşti, pe oricare dintre angajaţi ar fi ales, tot prietenul lui Cătălin Lupu ar fi fost! Bine, doamna Neacşu, din câte am aflat până acum, chiar se pricepe foarte bine la sistemul social, deci ăsta ar fi fost un criteriu!
Doar că, zice-se, Sorina Neacşu, ar fi fost singura care a îndrăznit să îşi asume această funcţie!

Şi deci, de aici  întrebarea cea mai importanta: Îndrăzneala doamnei Neacşu este pe bune, ori doar o manevră a domnului Lupu?

In cazul in care va intrebati! In poza, domnul Catalin Lupu, consilier DGASPC, indreptandu-se inspre masina manageriala! Documente/informatii/ poze complete in ancheta ce o sa urmeaze

                                                                                                                                                                                                                                                                     Cătălin Măcriş

Acest articol a fost publicat în Editorial. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *