Măcrişe, de ce ai şters articolul?

Sălăşluieşte în mine un resort emoţional (deci prost) care îmi răstoarnă piramida lui Maslow, înlocuind, asadar, instinctul de a lua o bâtă în mână cu nevoia absurdă de a contempla tâmp o situaţie!

Între Mane Marius şi PSD nu este vreo legătură! Dar diferenţele dintre ei sunt atât de mici încât nu există nicio deosebire!

Mi-a plăcut la el (încă mă încântă, dar din ce în ce mai puţin) atitudinea aia de protestatar, de frondă! Fără niciun conţinut! Dar cu spirit revoluţionar! Un tip normal, ordinar (în cel mai frumos sens al cuvântului) care se zbate cu sistemul! Oricare ar fi el! Şi cu oricine îl reprezintă!

Cea mai bună dovadă că este adevărat ceea ce scriu, l-am iertat pe Mane de un proces care, probabil, l-ar fi lăsat în curul gol, cu toate că a zis porcării d’alea nasoale de tot şi despre mine!

I-am dat ocazia să îşi ceară scuze şi să admită că a minţit! A făcut-o, cel puţin partea cu recunoaşterea minciunii, înainte să şterg eu un anume articol! Şi l-am studiat pe Mane, la o cafea, împreună cu un amic, Marius Breazu,  în timpul unei întâlnirii pe care eu nu am dorit să o fac publică!

Dar el, Mane, probabil considerând-o ca fiind o victorie, a trâmbiţat-o imediat în eter! Am înţeles-o şi pe asta!
Dacă tăcerile mele ar fi fost nişte bolovani, ori nişte trepte pe o scară, l-am lăsat pe Mane să se mai ridice/să urce puţin în ierarhia inimaginabil de imaginară a unei revoluţii!

Însă Mane nu este singurul care s-a folosit/a uzitat/a înserat numele meu în anumite demersuri slobozite şi din părţi jurnalistice, tot dintr-o bucătărie, ca să îşi justifice existenţa!
Dar aste este altă discuţie!

Între Mane Marius şi Dorel din Las Fierbinţi nu este asemănarea!
Dar diferenţele dintre ei sunt atât de mici încât nu există nicio deosebire!

Am exagerat! Un pic!
Primul are meritul că îşi asumă identitatea! Şi aici, doar pentru asta, încă mi-l închipui revoluţionarul meu preferat dintr-o carte de istorie ce nu s-a scris încă! Şi nici nu o să se scrie pentru că, din păcate pentru el, îşi taie singur craca de sub picioare, năclăindu-se şi folosind argumente şi informaţii de la PSD!

Practic, Che Guevara pune botul la tot căcatul pe care i-l toarnă pesedistii în gură! Exact ca doreii de la Dorel din LS, doar că Dorel ştie că mănâncă căcat, deci tocmai din cauza asta se ţine anonim!

Pauză! O să le placă pesedistilor faza asta!

Unul dintre jegurile alea de la Dorel din Las Fierbinţi, exact ăla care încearcă jalnic să imite stilul subsemnatului, o beşteleşte într-un mare hal pe Florentina Stanculescu, prefect PSD, Giurgiu!
Şi când spun în mare hal mă refer la faptul că o apelează ba cu... frumoasă, blondă frumoasă, Angelina Jolie şi alte alea!

Bă, du-te la dracu, care e faza cu Stanculeasa? Îi faci curte, vrei să o iei de nevastă, doreşti să o… iubeşti sau o beşteleşti? Şi dai laba în timp ce treci prin etapele astea?

Cum faci? Te biciueşti cu pliciul în timp ce delirezi pe tastatură?
Păi ori suntem călăi, ori îi transmitem bezele în rânduri?
Abţine-te, du-te-n mă-ta! Până unde poate să ajungă mizeria ăsta absolut jenantă şi cordită?

Ar fi putut, mă gândesc, divinitatea asta asta, să îmi dea un imitator mai de doamne ajută? Mi-am adus aminte! Abia acum inteleg strâmbătură de pe chipul lui Traian Metaxa când îmi zicea că există unul prin oraş, să-i zicem Gore, care se laudă că a furat de la el meserie!

Iar voma asta de pagina, Dorel din Las Fierbinţi, începe să transforme toată presa după chipul şi după asemănarea ei! Sigur, opera unui politician care s-a gândit (e un fel de a spune) că girând o astfel de făcătură îşi face campanie politică!

Eftin să fie! În rest, ce mai contează?

Revenind la eroul nostru, este Manea Marius (nu mai scriu prost) un naiv? Şi deci acceptă orice susţinere internauta doar pentru că simte nevoia de un grup (indiferent care e asta) de nişte oamenii, care să îl susţină?
Sau e din start, ori racolat pe parcurs de social democraţi, şi transformat în marionetă, numa bună de aruncat după, a PSD ului?

Ori se folosesc unii de alţii, pesedistii de vocea lui, el de gloată lor, şi o ţin aşa, pe arătură!

Hai să sintetizăm! Ai tot dreptul din lumea să exprimi ce vrei, cum vrei, împotriva cui vrei, în favoarea cui doreşti! Cât timp, evident, eşti conştient de consecinţele legale, sociale şi financiare care derivă din încălcarea unor norme! E simplă asta!

Chintesenţa fenomenului Mane constă într-o regulă de comunicare care zice că nu contează neapărat ce se spune, ci persoana care spune!! Ca să înţelegeţi, una este să spună Iisus… lăsaţi copiii să vină la mine, alte e să o zică Michael Jackson! Aţi înţeles ideea?
Şi deci, pe cale de consecinţă, aici este toată miza!
Revoluţionar autentic, conţinut slab, dar genuin în suferinţă, ori o unealtă stupidă a PSD Giurgiu?

În fond, cine dracu sunt eu să îmi dau seama de asta?
Dar ştiu cel puţin atâta lucru!

Diferenţele dintre Mane Marius şi PSD sunt imense!
Însă asemănările dintre ei sunt atât de multe încât nu există nicio deosebire!

Gata cu textul ăsta! Ba nu! Trebuia să răspund la întrebarea care mi-a fost adresată de cam prea mulţi indivizi în ultima săptămână:  Măcrişe, de ce ai şters articolul?

                                                                                                  Cătălin Măcriş

Acest articol a fost publicat în Expressis Verbis. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *