(H)opa! Dintr-o localitate rurală lipseşte proasta satului!

Cătălina Sfetcu, trompeta analfabetă şi mai puţin stafidită a PSD Giurgiu, face pe jurnalista! Din nou! Fără niciun studiu al legii, din părţi analiză pe text, canci verificări legislaţie, Sfetcu se torpilează în interjecţii acuzative pe care, după cum se va demonstra în rândurile ce urmează, le argumentează, apoi, cu pseudofraze precum “Se pare” “e cam” cum ar veni” ” aţi cam” etc şamd!
 Convingător sau ce?

Pe scurt, pentru că îşi doreşte să aibă mai mulţi bani în buget pentru pregătirea anului şcolar, Consiliul Judeţean Giurgiu a plătit în luna aceasta doar salariile nete pentru cei 850 de angajaţi ai DGASPC Giurgiu. Cu alte cuvinte, dacă un angajat DGASPC Giurgiu avea remuneraţia în valoare de 1000 de lei, o mie de lei a luat şi acum!

Absolut niciun dezavantaj pentru cetăţean!

Restul de bani până la salariul brut urmând să fie plătit, aşa cum legislaţia oferă ca şi termen maximum de achitare, pe data de 25 a acestei luni, o dată cu aprobarea rectificării bugetare din această lună! Timp în care acelaşi cetăţean angajat la DGASPC nu are niciun stres căci, conform aceleaşi legi, salariaţii beneficiază de toate drepturile privind eventuala asistenţă medicală timp de TREI LUNI de la plata ultimei contribuţii lunare!

Sintetizând, salariile angajaţilor DGASPC Giurgiu au fost plătite integral şi la timp, la fel se va întâmpla şi cu celelalte drepturi salariale, niciun prejudiciu pentru cetăţean, fie că este vorba despre bani sau despre eventuala şi nedorita asistenţă medicală, iar această operaţiune s-a mai derulat şi în alte timpuri, şi în alte oraşe, totul fiind legal!

Convingător sau nu?

Ei bine, din toate astea, aşa cum spuneam, fără să verifice absolut nimic, Sfetcu a început să îmbăloşeze umărul imaginar al proletarului de rând, neapărat prost, neabătut manipulat, încercând să inducă în din dosul opiniei publice o apocalipsă financiară şi morală care s-a născut şi o să moară, din fericire, doar în capul ei!

Acum fie vorba între noi, Dumitru Beianu, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, cel care a decis să facă operaţiunea asta ca să aibă mai mulţi bani pentru pregătirea noului an şcolar, ştiind că la DGASPC Giurgiu încă bântuie Cătălin Lupu şi slugile lui, ei bine… Beianu chiar are tupeu! Ce dacă totul e legal? Ce importanţă are că nu a suferit nimeni? Ce mai contează că nu s-a creat niciun prejudiciu? Beianu, să îţi fie ruşine! Cui îi trebuie şcoală? Uite-te la Marian Mina, cică şeful pesede Giurgiu, ce bine a ajuns!

În concluzie! Sfetcu, nu mai scrie! Las-o dracu! Fă ca Niculina! Puşcăriaşa aia cu un cazier pentru a cărui citire Sheherezadei i-ar trebui de trei ori înmulţit cu 1001 nopţi ca să-l parcurgă! Inventează şi tu pagini de Facebook, varsă tot, apoi închide după ce te ginesc oamenii! Care, să vezi, s-au mai deşteptat! Iar tu ai rămas aceeaşi!

Cel mai bun exemplu? Titlul materialului tau excecptional incepe cu “Opa!” Nu exista o asemena interjectie, un asemenea cuvant in limba romana! Este….HOPA, nu OPA! Bine, nici ceea ce scrii sau ceea ce faci tu nu au vreo legatura cu reglementarile UE, la tine e vorba de .ue, deci intelegem confuzia……….

                                                                                                                                                                                                                                                                Cătălin Măcriş

Acest articol a fost publicat în Expressis Verbis. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *