Familia Lupu, contracte de milioane pentru firmele din Chirnogi, judeţul Călăraşi, legături periculoase (episodul 4)

S.C MATACHE SILVIU LAURENTIU, Comuna Chirnogi, Calarasi

În data de 23.11.2020, DGASPC Giurgiu, aflată sub conducea lui Cătălin Lupu, parafează un contract de furnizare cu firma Matache Silviu Laurenţiu, comună Chirnogi, strada Nicovalei, nr 44! Suma totală a acestui contract derulat doar pe 2 luni este în valoare de 47.850 Ron! Aproximativ 10 mii euro! Doar pentru 2 luni

Concret, conform contractului la care facem referire, SC Matache Silviu Laurenţiu, sereleu cu activitate principală constând în comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate a produselor nealimentare, şi a comerţului cu ridicată a plantelor furajere, trebuie să furnizeze către DGASPC Giurgiu: cadre metalice (tunel decontaminare), sistem de pulverizare cu recipient (tot pentru tunel decontaminare) şi mai multe componente electronice!

În cazul în care v-aţi pierdut în amănunte, sintetizăm! O (altă) firmă din Chirnogi, judeţul Călăraşi, societate comercială cu activitate principală bazată pe comerţul cu plante furajere, furnizează lui Cătălin Lupu, managerul general pe atunci, componente electronice, sisteme pulverizare şi tuneluri de decontaminare!

La momentul în care scriem acest text nu avem (încă) nicio dovadă că aceste tuneluri au funcţionat, ori cât au funcţionat, cât de eficient etc! Încă!

Aceeaşi firmă, în perioada anului 2020, furnizează către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Giurgiu lichide biocide, contract în valoare de aproximativ 5 mii euro!

 

Şi, pentru că tot am adus vorba despre Serviciul Judeţean de Ambulanţă Giurgiu, acolo unde manager general este încă doamna Gabriela Lupu (cam 300 mil lei vechi venituri lunare) soţia dlui Lupu, permiteţi-ne, stimaţi cititori de cea mai bună pagină media din zonă, să ne concentrăm, aşa cum v-am promis, pe firmă Rattan Noblesse, sediul comună Stăneşti, judeţul Giurgiu, societate comercială al cărei acţionar unic, Păun Maria Madalina a mai câştigat, sub acoperişul unui PFA, contracte pe bandă rulantă cu cele două instituţii conduse de către familia Lupu!

Care este legătura dintre toate aceste personaje cu firme (majoritatea) în comună Chirnogi, judeţul CălăraşI şi familia Lupu este lesne de înţeles! Parandaratul de multe milioane Ron!

Cum este posibil ca o societate comercială să facă 500 km (am calculat drumul dus-întors) ca să distribuie napolitane zilnic asistaţilor din Giurgiu, dar cu toate astea sereleurile respective să iasă pe profit, ori în ce univers paralele o firmă care se ocupă de creşterea animalelor se califică se deruleze consultanţă de management, toate astea se traduc în cifre, contabil dacă doriţi, în halul în care cele două instituţii, menţionate frecvent aici, DGASPC şi SAJ, au ajuns în acest moment! În special prima instituţie, cea condusă de recent demisul Cătălin Lupu!

Dacă mai adăugăm la această situaţie reală, demonstrată aici cu documente irefutabile, oficiale, angajările masive bazate pe rudenii, amici şi prieteni de familie la cele două entităţi, reteta dezastrului PSD Giurgiu este completă!

Şi, ca să vă întristăm mai grav, ancheta noastră jurnalistică derulată în patru episoade nu e completă, alte multe măgarii urmând a fi descoperite şi arătate vouă, stimaţi cititori, pe măsură ce înaintăm în investigaţii! Şi nu doar la aceste două instituţii!

1)George Costache, fost foarte bun prieten si partener de afaceri cu Catalin Lupu, poza preluata de pe Fb 2) Asociatia cu profit a lui Costache! 

Pe principiul dacă nu noi, atunci cine?, vă propunem, în sensul că ştim că abia aşteptaţi, dragii noştri cititori, să începem să răspundem la întrebările de mai sus, încercând să desluşim împreună o parte dintre misterele alambicate ale acestui sistem jenant şi absurd pe care mafia PSD Giurgiu, acum şi aici reprezentată de familia Lupu, l-a pus la cale şi l-a derulat timp de atâţia ani!

Ăsta fiind scrise, demarăm prin a devoala că, pentru o perioadă de timp, cel mai apropiat om, am scrie cetăţeanul de încredere, al domnului Cătălin Lupu a fost domnul George Costache, preşedintele, de vreo 6 ani, al Asociaţiei de Oncologie Mama şi Copilul! O să revenim la această Asociaţie în viitor!

Ei bine, pentru că se cunoşteau încă din perioada în care ambii, atât Cătălin Lupu cât şi George Costache erau angajaţi la ITM Giurgiu, cei doi au început să deruleze mai multe afaceri, toate prin intermediul fiicei dlui Costache, fiul domniei sale fiind, pe de altă parte, angajat, ca şi asistent medical, la centrul DGASPC Giurgiu din Grădinari!

Toate bune şi frumoase (pentru ei până acum doar că, ce să vezi, în urmă cu aproximativ 3 ani, Cătălin Lupu i-a tras ţeapă în afaceri lui Costache, înlăturându-i fiica de la conducerea mai multor firme, revocandu-l şi pe Costache al nostru din Consiliul pentru Adulţi din cadrul DGASPC, cel care stabileşte gradul de dizabilităţi, loc pe care îl ocupase, nu-i aşa, doar ptr că era prieten cu Lupu!

Evident, a început supărarea!

Însă, până să ajungem la detalii relevanate pe acest caz, trebuie să vă mai spune că dl Costache este născut în comună Ulmeni, judeţul Călăraşi!

Acum faceţi legătura absolut întâmplătoare dintre firmele din judeţul Călăraşi, comună Chirnogi, care au câştigat contracte de zeci de milioane, pe bandă rulantă, cu DGASPC Giurgiu?

Nici noi!

Deontologic, l-am contactat pe dl George Costache la telefon pentru un dialog, nu am apucat să exprimăm câteva cuvinte în afară de numele semnatarului acestei investigaţii, de DGASPC şi de Cătălin Lupu că ne-a închis! Nu înainte de a ne ruga să nu-l mai sunăm! Şi, evident, nu o să-l mai apelăm!

Continuăm!

Like sau urmărire pagina de FB Giurgiu Impact Media pentru notificări următoarea postare!

                                                                                                        Cătălin Măcriş

Acest articol a fost publicat în Investigatii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *