Familia Badalau ştie!
Cum să construieşti un ansamblu rezidenţial
şi să primeşti aprobarea după?

Ceea ce vedeţi în imaginile de mai jos reprezintă un ansamblu de locuinţe cu spaţii comerciale plus parcări situat pe strada Republicii, în oraşul Bolintin Vale, judeţul Giurgiu!
Evident, după cum lesne se comprehenseaza din fotografii, acest ansamblu de locuinţe se află, ca şi stadiu de construcţie, în etapa finală, dacă nu chiar finalizat, debutul acestor blocuri fiind demarat, ţupa toate calculele, în urmă cu aproximativ 2 ani!
Proprietarii? Sabina Ioana Badalau, fiica lui Nicolae Badalau – fost parlamentar PSD, şeful de drept al PSD Giurgiu, actual vicepreşedinte la Curtea de Conturi, domnul Marica, bănuim că despre soţul Sabinei Badalau este vorba, Ştefan Ciprian Marica şi Nitu Ion! Aici, la Nitu Ion, avem o problema! Numele e identic cu al unui primar din judet! Daca nu e el, ne cerem scuze, avem pregatita o erata! Dar daca e el, rusinica!

 

Până aici, toate bune şi frumoase! În sensul în care ştiţi deja, citindu-ne tot pe noi pe platforma Irefutabil. Blog, de unde are neamul lui Badalau atâţia bani ca să construiască (şi) un ansamblu de locuinţe!

Şocul în acest caz a intervenit recent, în data de 16 aprilie 2021, atunci când pe masa de lucru a Consiliul Local al Municipiului Bolintin Vale s-a aflat, şi s-a şi aprobat, Hotărârea de aprobare a documentaţiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal pentru construire a exact a aceluiaşi ansamblu de locuinţe aparţinând familiei Badalau, construcţie care, aşa cum am demonstrat în rândurile şi în fotografiile de mai sus, există deja de vreo doi ani, fiind deja finalizată!

Pe înţelesul tuturor, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) este un proiect cu caracter de reglementare specifică detaliată a dezvoltării urbanistice a unei zone. De modul în care este întocmit acest plan depinde viitorul unei construcții sau chiar a unei zone.

Practic, în virtutea tuturor evidenţelor, şi în maniera deja cunoscută, neamul lui Badalau întâi a construit ce a vrut, apoi a cerut aprobarea şi legitimarea. Cu alte cuvinte, înţelesul mai simplu, oraşul Bolintin Vale se transformă, se adaptează şi se mulează în funcţie de necesităţile baronului PSD Giurgiu!

Ca idee, câţi dintre dumneavoastră, dragii noştri cititori de cele mai bune texte jurnalistice din lume, aţi vrut să vă construiţi o anexă, un zid, ceva în propria curte şi aţi avut nevoie, înainte de a demara lucrarea, de enspe aprobări de la primăria de care aparţineţi?
Ei bine, la neamul lui Badalau nu se pune!
De menţionat, ca şi o culme a ironiei, că primarul localităţii din Bolintin Vale, cel sub auspiciile căruia s-a desfăşurat această anomalie, Daniel Traistaru, membru PSD Giurgiu, a ocupat, în perioada 1996-2016 funcţia de inspector la Inspectoratul Judeţean în Construcţii Giurgiu, acolo unde se ocupa… vă ţineţi bine?… de exercitarea controlului statului în domeniul Calității în construcții la lucrări de construcții, precum și în domeniul autorizării executării lucrărilor de construcții, urbanismului și amenajării teritoriului la nivelul județului Giurgiu!

 

Foarte important de precizat că înainte de a edita acest text ne-am interesat, am discutat cu o mulţime de arhitecţi şi de specialişti în domeniu, dorind să aflăm dacă există vreo variantă legală conform căreia PUZ ul să fie aprobat de municipalitate după ce terenul şi zona aferente au suferit modificări din cauza noii construcţii! Adică, iarăşi pe înţelesul tuturor, am vrut să aflăm dacă există o excepţie de la regulă din care să reiasă că poţi să construieşti ceva de capul tău şi abia după să ceri aprobarea de la stat!

Imagine recenta Bolintin Vale, Cadastru, Numar Cadrastru  3469, dreptunghiul rosu, zona in care ansamblul rezidenial este deja construit, legatura cu poza de jos, facsmil act Hotarare CL Bolintin Vale, unde este indicat acelasi nr de cadastru

Ei, bine, am aflat că da, există aşa ceva, dar doar în cazul în care PUZ ul respectiv se referă la vreo modificare, adăugire, completare suferite la construcţie, schimbări care, evident, afectează proiectul original!

Însă, aşa cum reiese din actele oficiale, aici nu este cazul! Hotărârea Consiliului Local al municipiului Bolintin Vale se referă la construirea ansamblului de locuinţe, nefiind înserat nicăieri vreo modificare! Pe cale de consecinţă, ansamblul de blocuri al familiei Badalau a primit aprobarea de la autorităţile locale abia după terminarea construcţiei!

Badalanie curată!

In încheiere, profesionişti cum ne ştiţi că ne ştim, am încercat să luăm legătura cu primarul Daniel Traistaru pentru a ne exprima punctul său de vedere referitor la acest subiect! Surpriza, nu am reuşit! După mai multe discuţii cu două doamne, una secretară, cealaltă specialistă în ceva, după ce ne-am prezentat numele şi scopul, cu precizarea că eventuala discuţie cu domnul primar va fi înregistrată, doamnele s-au speriat! Se intampla des sa primim reactia asta! Si am fost amanati pentru o data viitoare! Mai ceva ca un PUZ necesar unei construcţii efectuate de familia Badalau…

 

                                                                                               Cătălin Măcriş &  Petronius

Acest articol a fost publicat în Investigatii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *