Eugenii, pufuleţi, leuştean, lichid biocid, lemne de foc, dispozitive dezinfectant de milioane, toate din comună Chirnogi, pentru familia Lupu. Pe banii de la buget!

De ce şi cum a ajuns DGASPC Giurgiu în buza falimentului?

Acesta este sediul firmei Adele Rebecris, judeţul Călăraşi, comună Chirnogi, acţionar majoritar Spoială Cristina! Reţineţi numele Spoială!
Începând cu lună martie a anului 2020 această societate comercială prinde aproximativ 80 achiztii directe cu DGASPC Giurgiu, condusă în acea perioadă de Cătălin Lupu, pentru furnizare diverse produse alimentare către căsuţele tip familial ale instituţiei mai sus amintite!
Valoarea acestor achiztii pe anumite perioade?
266.740 lei pe – perioada 23.03.2020 -10 .05.2020
417.481 lei – perioada 15.05,2020 – 10.07.2020
640.975 lei – perioada 19.10 .2020 – 31.12.2020

Total 1.325,1194 Ron

Pentru a intelege contextul din acea vreme trebuie sa mentionam ca in anul respectiv toata hrana copiilor de la DGASPC Giurgiu provenea de la mai multe firme de cataring din Giurgiu.
Insa, Marian Mina, presedintele Consiliului Judetean de atunci, motivand costuri aparent foarte mari şi probleme de logistică, decide, împreună cu directorul DGASPC, Cătălin Lupu, să schimbe modul de administrare al hranei pentru sărmanii din cele 37 de unităţi de asistenţă socială din subordine, trecând de la serviciul de catering (adică mâncare preparată de-a gata de mai multe firme din zonă) la cumpărarea şi distribuirea către unităţile de asistenţă a produselor alimentare în formă brută! Astfel, în loc de mâncarea caldă, gata preparată, bătrânii şi copiii asistaţi (majoritatea minori) primesc, începând luni martie, 2020, cartofi, ouă, ulei, biscuiţi la vrac, sare, piper, carne tocată, bulion, foi de dafin, fidea, eugenii, cacao etc în formă brută, toate această urmând, evident, să fie gătite de către responsabilii din fiecare unitate! Lesne de inteles ca aceasta schimbara a costat mult mai mult, manevra fiind, asa cum vom demonstra in randurile ce urmeaza, cu dedicatie!

Asadar, oricat ar parea de absurd, de penibil si de cum mai doriti dumneavostra, stimati cititori ai cele mai bune pagini de media din zona, o firma din comuna Chirnogi, judetul Calarasi, aflata la peste 200 km distanta de Giurgiu, a distribuit timp de aproape un an eugenii, napolitane, patrunjel, sare, pulpe pui etc catre DGASPC Giurgiu! Uneori, zilnic! Preturi… exorbidante!

Serios, fara nicio simpatie sau fara nicio dusmanie, chiar nu se gasea o firma din Giurgiu care sa furnizeze plicuri cu marar?!? Voi ce credeti?

Cateva dintre contractele ADELE REBECRIS cu DGASPC Giurhiu

Trebuie sa mentionam ca aceasta firma, Adele Rebecris, are ca si principal obiect de activitate Comertul cu ridicata al cumbustibililor solizi, lichizi si gazosi al produselor derivate!
Iar sotul/fratele doamnei Spoiala Cristina, domnul Spoiala Alexandru este asociatul unei alte firme, Alomstaza SRL, cu sediul tot in comuna Chirnogi, judetul Calarasi, care, ce sa vedeti, soc si groaza, a castigat mai multe contracte cu DGASPC Giurgiu si cu Spitalul Judetean Giurgiu! Ambele instititii giurgiuvene conduse atunci de familia Lupu!

Acesta este sediul/punctul de lucru al firmei Alomstaza SRL, comuna Chirnogi, judetul Calarasi, administrator Spoiala Alexandru. Ati retinut numele Spoiala, nu?

In anul 2020, luna aprilie, SC Almostaza SRL, castiga, din nou achiztie directa, cu DGASPC Giurgiu, acelasi Catalin Lupu la conducere, contract de furnizare lichid biocid in valoare de 57.980,00 lei! Iar asta este doar unul dintre contracte! Tot sotul sau fratele asociatului unic al firmei Adele Rebecris, cea cu eugeniile din cumuna Chirnogi, judetul Calarasi, are parte de achiztii directe si de la Spitalul Judetean Giurgiu, furnizand lemne in valoare de 10672.2 Ron.

Uluitor (la sanchi am scris asta) Almostaza are acelasi cod Caen principal ca si Adele Rebecris: comertul cu ridicata al cumbustibililor solizi, lichizi si gazosi al produselor derivate!

Prin ce dispozitive erau imprastiate lichidele alea biocide, carei firme i-a fost desemnata lucrarea si de ce?

Unele dintre contractele DGASPC si Spitalul Judetean Giurgiu cu firma Almostaza SRL

Aveti timp sa va convingeti in episodul urmator, atunci cand o sa revenim si la achiztiile directe de la SAJ Giurgiu
Un pont! Daca mizati tot pe o firma din deja celbra comuna Chirnogi, din judetul Calarasi, aveti dreptate!

Pentru ca suntem intrebati in continure
Intrati pe Facebook, cautati Giurgiu Impact Media, like sau urmarire
Intrati pe Youtube, scrieti Irefutabil, subscrie.
In felul acesta o sa primiti  notiificari de fiecare data cand postam un text sau un video!

                                                                                                             Cătălin Măcriş

 
Acest articol a fost publicat în Investigatii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *