Elena Dinu va pleca în Rwanda, pe zece mii de euro, ca să ia notiţe despre miracolul economic african! Ce îi aşteaptă pe giurgiuveni dacă Dinu reuşeşte să copieze şi să implementeze traiul zilnic cu 1,25 dolari/zi în eventualitatea în care psd ajunge la putere!

În cazul în care vă întrebaţi ce mai face Elena Dinu, parlamentar PSD Giurgiu, duamna al cărui soţ, Augustin Dinu, a umplut de contracte atribuite direct, cât timp a fost şef la DRDP Bucureşti, perioada 2016-2020, firmele aparţinând clanului Badalau-Mina, vă spunem noi!

Ei bine, madam Dinu, mâna dreaptă a lui Marin Mina, încă şeful PSD Giurgiu, se pregăteşte să plece, în interes naţional şi întru beneficiul şi pentru prosperitatea giurgiuveanului de rând, în… Rwanda!

Căutaţi pe hartă, ţara asta chiar există! Dacă nici aşa nu v-aţi lămurit, trebuie să vă precizăm că oraşul care o să o găzduiască pe ilustra doamnă se numeşte Kigali, este capitala, şi că în ţara asta, vecină cu Uganda, Tanzania şi Congo, după ce s-a încheiat un genocid care a durat vreo 20 de ani majoritatea populaţiei traiste cu 1,25 dolari americani pe zi!

Exact genul de ţară în care Elena, pesedista de Giurgiu, trebuia să ajungă pentru a învăţa de la politicienii locali despre democraţie şi despre bunăstarea giurgiuvenilor!

Bine, ca să fim deontologi până la capăt, pe lângă lecţiile pe care Dinu le va lua de la rwandezi despre bogăţie, despre civilizaţie şi despre creşterea PIB ului amărâtului cu ştampila în mâna (ori, după caz, ca să ne asortăm în context, cu puşca la tâmplă) aceasta va participa şi la nişte dezbateri ce vizează… insecuritatea alimentară, schimbările climatice, hermafrodismul la melci şi modul de împerechere la căluţul de mare!

Recunoaştem, ultimele două capitole le-am adăugat noi! Tocmai ca să înţelegeţi importanţa esenţială, crucială şi sinecavanonica a acestei expediţii!

Deplasare mai include, pe lângă doi parlamentarii de la minorităţi, un alt parlamentar PSD, Silviu Micu Macovei pe numele lui.

În momentul în care redactăm aceste rânduri nu ştim exact cât costă temerara aventură a Elenei Dinu, căci toate cheltuielile urmează să fie decontate după, cu un mic avans pentru suport moral! Calcul aproximativ, ştiţi că stăm prost cu matematică, vreo 10 mii de euro pe cap de parlamentar psd!

Dar, conform documentelor pe care le avem în faţă, Dinu va călători cu avionul la clasa business, hotel de lux, asigurări de sănătate şi de eventuale (era să scriem dorite) accidente! Evident, pentru că este foartă importantă pentru noi, voi, Elena va avea bănuţii în mânuţă, deja încasaţi de la stat, pentru teste covid, pcr etc!!

Pe celelalte, la testele de moralitate şi de inteligenţă ne referim, le-a dat şi le-a picat! Cu brio!

Dacă ne suspectaţi de răutate, zicem să vă amintim de episodul în care Dinu, medic de profesie, urla ca oamenii să nu se vaccineze în pandemie, sponsoriza, dincolo de cifrele înscrise în declaraţia de avere, PSD Giurgiu cu zeci de mii de lei şi, destul de recent, l-a convins pe Ciolacu  (numai Badalau şi cu alţi câţiva membrii psd masculi ştiu cum)  să îi mai dea câteva luni de şefie lui barbat’su la DRDP Bucureşti!

Chiar aşa! Ce-o mă face Dinu – Augustin?

Până atunci, adică până când o să aflăm ce mai face consortul, ţinem să vă informăm că Elena Dinu se va întoarce din misiunea de-o importanţă capitală pentru naţiune şi pentru giurgiuveni pe data de 17 octombrie! Plecarea este pe data de 10, în cazul în care doriţi să o petreceţi, nu să o… întâmpinaţi!

                                                                                                    Catalin Macris

Acest articol a fost publicat în Expressis Verbis. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *