Document Bomba! Marian Mina, contracte de mii de euro..

Document Bombă! Marian Mina, contracte cu firme de casă, subcontractări antedatate, prejudiciul de mii de euro, serelu radiat si cu un singur angajat

În rândurile de mai jos urmează să vă devoalăm, stimaţi cititori de cele mai bune texte şi anchete jurnalistice din lume, una dintre sutele de afaceri pe care membrii PSD Giurgiu le-au derulat pe banii statului cu diverse firme de casă, sereluri care, aşa cum veţi vedea din documentele prezentate în exclusivitate şi în premieră naţională, nu se încadrau nici măcar din punct de vedere al obiectului de activitate (cod Caen) cu specificul contractului!
Pe înţelesul tuturor, ca şi cum o firmă specializată în vânzarea legumelor şi a fructelor în piaţă ar încheia un contract cu statul (pe bani de la buget) cu Aeroportul Otopeni pentru repararea şi întreţinerea aeronavelor
Atâta de calicie şi atât de proaste sunt personajele ce urmează! Sunteţi pregătiţi?

Concret, în data de 23.05.2017, Curtea de Conturi a României emite un Proces Verbal de Constatare în urma unui audit financiar asupra contului anual de execuţie al bugetului pe anul 2016 pe care l-a efectuat timp de 2 luni la Unitatea Administrativ Teritorială a judeţului Giurgiu
Cu alte cuvinte, auditul Curţii De Conturi viza modul în care Consiliul Judeţean Giurgiu, al cărui preşedinte le acea dată era Marian Mina, a cheltuit şi împărţit banii publici! Surpriză (una dintre ele) Curtea de Conturi constată că instituţia condusă de Marian Mina a încheiat un contract prestări servicii/expertiză pentru analiză conformităţii şi legalizărilor cheltuielilor, contract nr 128/05.10.2016, în valoare 128.000 LEI (aproximativ 60 mii euro la valoarea din acea perioadă) cu firma SC PRIME ADVISOR & BUSINESS DEVELOPMENT SRL din Bucureşti!
Firma care, şoc total, conform Procesului Verbal de Constatare al Curţii de Conturi, nu are ca obiectiv de activitate expertiza analiza legalitate financiară, ci activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management! 

De menţionat, aşa cum reiese şi din înscrisuri, această firmă serioasă cu un singur angajat, desemnată, paradoxal, să analizeze legalitatea banilor din Consiliul Judeţean condus de Marian Mina, şi-a anunţat radierea în 2018

.Fireşte, dacă se mai poate numi ceva firesc într-o asemenea porcărie, din cauză că nu avea absolut nimic de a face cu activitatea pentru care şi-a luat banii, firma asta a subcontractat afacerea asta, în data de 04.10.2016, unei alte firme denumite S.C ROMCONTESXPERT SRL!  AŢI FOST ATENŢI?!? 
Silabisim pentru voi! PRIME ADVISOR a subcontractat cu o zi înainte, către firmă ROMCONTEXPERT, contractul pe care încă nu-l câştigase cu Consiliul Judeţean!!!!

Contractul cu CJ a fost semnat pe data de 05.10.2016, subcontractarea a fost făcute cu o zi în urmă, pe data de 04.05.2016!

Noi, ăştia care scriem la Giurgiu impact Media, suntem convinşi că nu mai are rost să emitem întrebări redundante precum: de unde au ştiut administratorii de la firma Prime că vor câştiga contractul din moment ce, cu o zi în urmă, deja îl dăduseră altei firme?; în ce zât de cafea citesc mamele ăstora de ştiau ce urmează se se întâmple şi, asta e ultima, promitem, cum e posibil să se întâmple aşa ceva?

Revenim la afacerea în stil PSD cu banii statului, normal că banii ăştia sunt plătiţi de către Consiliul Judeţean Giurgiu fără să se pună nicio întrebare deşi, aşa cum veţi constata în rândurile şi în facsimilele ce urmează, doar o mică parte dintre serviciile antamate au fost şi prestate. Şi toate au fost executate de firma subcontractanta care a primit pentru munca executată doar 55 mii lei, restul de bani, până la suma de 128 mii lei, adică 73 mii lei, fiind încasaţi de sereleul clarvăzător! Neregulă constatată şi în Procesul Verbal al Curţii de Conturi care, sub concluzia că aceste abateri au avut ca şi consecinţă majorarea nelegală a cheltuielilor efectuate în 2016, anulează contractul şi îi trage la răspundere pe cei responsabili. Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Florentina Stanculescu, director executiv adjunct Direcţia Economică şi alţi funcţionari care, ăştia, au cam fost puşi, în anumite împrejurări ce ţin de ilogică de funcţionare a unei instituţii patronate de un semianalfabet, să semneze aiurea! Aşa cum, de altfel rezultă din concluziile aceluiaşi document!

Ar mai fi de spus, însă nu redăm aici şi acum toate paragrafele din actul oficial pentru care am săpat jurnalistic aproape o lună ca să îl obţinem, că în Procesul Verbal Constatator există anumite fragmente în care cei incriminaţi, Marian Mina şi Florentina Stanculescu au răspuns întrebărilor experţilor de la Curtea de Conturi, justificând ilegalitatea prin neştiinţă, necunoaştere şi presiunea atmosferică! Evident, echipa de audit nu a fost de acord!

Concluzia?
1) Trebuie să vă informăm că banii despre care firma fantomă ar fi trebuit să se ocupe se refereau strict la derularea contractelor dintre DGASPC Giurgiu şi societăţile comerciale care derulau contracte cu această instituţie vestită despre care am mai scris pe acest site! Un motiv în plus, am scrie, să conştientizaţi, încă o dată, care este, de fapt, substratul; acestei investigaţii!
2) În momentul redactării acestui articol nu ştim dacă sumele din acest contract au fost recuperate, dacă cei care au fost declaraţi că şi responsabili au suportat vreo consecinţă financiară, administrativă etc! Dar o să ne interesăm!
3) Pentru cei puţini care încă nu şi-au dat seama, Giurgiu Impact Media este compusă în întregime din echipă care a fondat şi dezvoltat Irefutabil. Blog, pagina media care a produs de-a lungul timpului anchete şi investigaţii în exclusivitate şi în premieră, documente bombă, preluate constant şi meticulos de presa naţională!
4) Vom încerca, conform principiului la libera informare, să apelăm la instituţiile de rigoare pentru accesul la documentele şi informaţiile ce privesc anchetele noastre jurnalistice, vă ţinem la curent cu stadiul demersului nostru profesional!
5) Ştiţi deja, oricum le obţinem!

Acest articol a fost publicat în Investigatii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *