De ce nu a fost declanşat planul roşu de urgenţă
de către reprezentanţii ciumei roşii care conduc anumite instituţii din Giurgiu

Probabil ştiţi incidentul!

Marţi, 13 decembrie, accident rutier pe DN5, trei autovehicule şi 11 persoane implicate! Ceea ce nu ştiţi dumneavoastră, stimaţi cititori de una dintre cele mai bune platforme de investigaţii jurnalistice din 240 de ţări, este că în această situaţie, în cazul în care într-un accident sunt implicate mai mult de 7 victime sau potenţiale victime, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, I.S.U Giurgiu ar fi trebuit să o informeze pe doamna Florentina Stanculescu, prefect PSD, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care, conform obligaţiilor ce îi revin şi care sunt stipulate în Regulament, ar fi trebuit să instituie Planul Roşu de Urgenţă!

Fapt pentru care, aşa cum reiese din însăşi comunicatul emis de I.S.U Giurgiu, la locul accidentului s-au deplasat doar 3 ambulanţe, INSUFICIENTE pentru 11 victime posibile!

Noroc chior sau o întâmplare cu final fericit?

De remarcat, foarte important, pentru că niciuna dintre ambulanţe nu avea medic (sunt doar doi doctori în tot SAJ Giurgiu, sub conducerea Gabrielei Lupu) aici s-a mai încălcat încă o dată şi grav Regulamentul Planului de Urgenţă pentru că, conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt I.S.U, trierea victimelor au făcut-o paramedicii (nişte pompieri cu o lună de studii medicale) încălcându-se protocolul care stipulează că de procedurile medicale se ocupă persoanele superior gradate. În cazul de faţă asistenţii medicali SAJ care, în cazul acesta au stat cu mâinile în sân. Pentru că nu au avut acces la victime şi la potenţialele victime!

Acum, ca să ştim pe ce ne bazăm, şi să realizaţi totodată inadvertenţele şi minciunile celor e ISU Giurgiu, afirmaţii pe care le vom devoala în paragraful de mai jos, vă redăm, în facsimil, chintesenţa regulamentului Planului de Urgenţă!

În situația în care nr victimelor sau gravitatea lor depășește capacitatea intervenției obișnuită a structurilor locale (UN NR DE MINIM 7 VICTIME SĂU POTENŢIAL VICTIME, CA URMARE A CONSECINŢELOR PRODUSE DE ACELAŞI EVENIMENT), Planul Roşu de intervenție se activează de Inspectorul Șef al Inspectoratului ptr Situații de Urgenţă, VLASCA” a județului Giurgiu, cu informarea ulterioară a prefectei județului.

Contactat telefonic pentru a afla de ce nu s-a activat Planul Roşu de Urgenţă, domnul Radu Covaci, şeful ISU Giurgiu, aproximativ recent numit colonel, prieten cu Marian Mina, actualul preşedinte al PSD Giurgiu, câştigător al unei sume bunicele, anul trecut, la ruletă poloneză, conform declaraţiei de avere din anul trecut, la dl colonel ne referim, ne-a îndrumat înspre purtătorul de cuvânt al instituţiei!

Chiar nu are rost să punem online înregistrarea telefonică cu domnul purtător de cuvânt, chestiune cu care domnia sa a fost de acord, pentru că ar însemna să vă ocupăm, stimaţi cititori de noi, foarte mult din timp!

Cert este că, într-o primă instanţă dl purtător de cuvânt ne-a minţit sau nu cunoştea Regulamentul Planului Roşu de Urgenţă, justificând modul de operare defectuos ISU Giurgiu prin omiterea termenului de POSIBILE VICTIME, chestiune care implică imperativ demararea Planului de Urgenţă şi faptul că la SAJ Giurgiu au fost doar cinci pacienţi. De fapt, conform numărătorii celor de la SAJ şi UPU, şase pacienţi!

Însă, şi aici simţim noi că o luăm razna de cât de redundanţi suntem, REGULAMENTUL Planului ROŞU DE ACŢIUNE STIPULEAZĂ CĂ ACESTA SE APLICĂ ÎN MOMENTUL ÎN CARE SUNT CEL PUŢIN 7 victime sau POSIBILE ŞAPTE VICTIME ale aceluiaşi accident.

În cazul de faţă au fost 11!!!!!

În acelaşi timp, cu o seninătate şi cu o candoare demne de o cauză mult mai bună, domnul purtător de cuvânt ISU Giurgiu a declarat că de trierea victimelor s-au ocupat pompierii, aşa zişii paramedici, în detrimentul asistenţilor medicali profesionişti!
Comentarii sau trecem la adevărul gol goluţ?

Aşadar, de ce nu s-a activat Planul de Urgenţă?

Simplu!
Pentru că doamna Mihaela Iordache, directorul medical Serviciul Judeţean de Ambulanţă Giurgiu, cea care, din lipsă de medici de gardă la această instituţie (o să ne concentrăm asupra acestui i subiect absolut uimitor în rândurile de mai jos) ar fi trebuit să se deplaseze la faţa locului. Însă, nu-i aşa, Iordache, mâna dreaptă a Gabrielei Lupu, managerul SAJ, soţia răposatului politic Cătălin Lupu, se afla în Sinaia, la întrunirea unui sindicat care, aşa cum circulă zvonurile în sistemul sanitar, se ocupă cu numirile în funcţii ale şefilor serviciilor de ambulanţă din toată ţara!

Iar, ţineţi-vă bine, în lipsa lui Iordache, madam Lupu ar fi trebuit să se ocupe de această situaţie! Doamnă care, în situaţia specială în care se află (şi ptr care avem, sincer, toată empatia din lume) numai de Planul de Urgenţă s-ar fi putut ocupa!

Concret, pentru că la SAJ Giurgiu nu există linie de gardă, adică sunt doar doi medici pe ambulanţă în tot judeţul, ar fi trebuit să sosească la locul accidentului şi să îşi facă meseria de medic!

Bine, nici măcar asistenţii medicali nu au putut, ptr ca nu i-au lasat cei de la ISU, sa isi faca treba confrom protoculului, dar am mai scris despre ciudăţenia asta! Una dintre ele!

Inutil de precizat, ori, cine ştie, tocmai de subliniat şi de scris cu litere mari, este că în momentul în care s-ar fi declanşat, aşa cum prevede legea, Planul Roşu de Urgenţă iar Florentina Stanculescu, prefectul PSD Giurgiu nu şi-ar fi dus la capăt misiunea, adică nu ar fi teleportat-o pe Iordache din Sinaia la Giurgiu şi nu ar fi scos-o din pat, tot de la Sinaia,  pe madam Lupu, consoarta celui mai trist om de pe planeta asta, Cătălin Lupu, fost consilier al prefectei, Stanculescu ar fi fost demisă de îndată şi imediat!

Fără drept de apel!

Aşa, fără plan de urgenţă, cu doar 3 ambulanţe la posibil 11 victime, cu sincope semantice intre paramedici şi asistenţi medicali, fără toate astea toate sunt bune şi frumoase pentru şi numai pentru membrii PSD Giurgiu şi pentru simpatizanţii lor!

Atenţie!
 

Asta până când niciuna dintre anomaliile expuse mai sus nu vor mai trece pe dedesubtul legii şi al realităţii, iar cei DECÂT DOI MEDICI de la Serviciul de Ambulanţă Giurgiu vor trebui să facă faţă, e un fel de a spune, unei tragedii de grup, comune sau în masă în care, cu toată dragostea, nu vă dorim să fiţi implicaţi niciunul dintre voi!
Ori noi!

Dacă doriţi să aflaţi, în cazul în care sigur v-aţi lămurit despre subiectul ăsta, cum este posibil ca din anul 2018 şi până în prezent din SAJ Giurgiu să plece 8 medici, ramanad doar doi, toate astea posibile sub managementului doamnei Lupu, ştiţi ce trebuie să faceţi!

Nimic! Bine, asta până la viitoarele alegeri!
Până atunci doar ne citiţi pe noi!

Tot respectul pentru pompierii romani!

                                                                                                Cătălin Măcriş

Acest articol a fost publicat în Investigatii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *