Cum trag ţeapa Mina şi Badalau primarilor PSD, pompând bani în doi primari PNL ca să îi saboteze pe liberali!

Ce nu vor liberalii giurgiuveni să admită, şi ce ţeapă îşi iau primarii şi consilierii PSD?

Despre asta este vorba în materialul următor, stimaţi cititori de cele mai bune texte jurnalistice din urbe, articol în care, aşa cum v-aţi obişnuit, vom demonstra cu documente în exclusivitate şi în premieră, în mod irefutabil, care sunt dedesubturile celui mai recent scandal în politica giurgiuveană!
Concret, ieri, 16 martie a, c, Dumitru Beianu, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, a postat pe o pagină de socializare un text în care îi acuză pe domnii consilieri judeţeni din partea PSD Giurgiu, că nu au dorit să voteze, în şedinţa din ziua respectivă, un proiect care ar fi modernizat Serviciul Judeţean de Ambulanţă, reproşându-le consilierilor social democraţi că fac jocuri politice jenante care, dincolo de orice logică de opoziţie, dezavantajează iminent, profund şi ireversibil pe cetăţenii din municipiului şi din judeţului Giurgiu!

Pentru că diavolul stă ascuns în amănunte, în cazul de faţă în cifre, este foarte important, pentru a devoala iţele acestei chestiuni, să precizăm din start că proiectul de modernizare al Ambulanţei Giurgiu, fiind unul de patrimoniu, avea nevoie de validarea a 20 de consilieri judeţeni. Reţineţi această cifră pentru că este foarte importantă! Dat fiind faptul că PNL are 18 consilieri judeţeni, PSD-ul deţine 12, este clar că, pentru a se valida acest proiect, Consiliul Judeţean ar fi avut nevoie de încă 2 voturi din partea social democraţilor!  Subliniem, discutam despre cifre in contextul unei legi de patromoniu! Pe care, evident, în logica de opoziţie psd, nu l-a obţinut!
Însă, cea mai mare surpriză a intervenit atunci când, după numărarea voturilor din Consiliul Judeţean, doi consilieri liberali s-au abţinut. Practic, nu au vrut să aprobe acest proiect, întocmai consilierilor psd!

Cine sunt acestia?

Enache Cristian Ionuţ, nunta, alaturi de nasul Gabriel Badalau

Primul se numeşte Enache Cristian Ionuţ, fiul lui Enache Aurel primarul comunei Comana, judeţul Giurgiu! În afară de faptul că în perioada 2016-2020 tat-su lui fii’su a fost primar din partea PSD, trebuie menţionat că Enache Cristian, fiul, s-a însurat în anul 2017 cu fiica primarului din Colibaş, unul zis Vapor, liberal şi el acum, în acest nou mandat, şi că la exact această nuntă naşul de cununie al celor doi însurăţei a fost nimeni altul decât Gabriel Badalau, fiul lui Nicolae Badalau, marele încă baron PSD!
Ca şi o pată de culoare, la această nuntă Nicolae Badalau i-a tras o ştachie în gură lui Marin Anton, preşedintele liberalilor giurgiuveni din acea perioadă! Scandal mediatizat cu prisosinţă în acel moment!

 Corbea Cătălin Virgil

Cel de-al doilea consilier PNL care s-a împotrivit acestui proiect este Corbea Cătălin Virgil, şi el fiu de primar, Corbea Cătălin, fost membru psd, acum liberal, vestit pentru partidele de vânătoare şi pentru chiolhanurile psd iste ce se petreceau în comună Prundu, alături de alţi vestiţi psd-isti şi ziaristele de casă!
Rezumând aceste două paragrafe, doi dintre consilierii judeţeni din partea PNL Giurgiu au legături cu liberalismul şi cu liberalii aşa cum are Napoleon Grigore, consilier judeţean PSD, cu gramatica limbii române, cu jurnalismul, cu unghiera şi cu vreun abonament la Biblioteca Judeţeană! Zero! Barat! Şi ăsta, zero-ul, împărţit la infinit!

Desigur, în lumina celor dezvăluite, în acest moment se pare că liberalii giurgiuveni, dornici să aibă cât mai multe voturi la alegerile din 2020, şi acceptând candidatura din partea PNL a unor primari eminamente strânşi legaţi de psd, încă nu realizează că s-au sabotat PRIN EI ÎNŞIŞI pe termen lung şi jenant! Chestiune care, foarte probabil, o să îi coste mai mult decât şi-au închipuit în toate proiectele şi la alegerile următoare! Şi asta nu ar fi o problemă dacă aceste costuri nu ar fi resimţite direct de către cetăţeni! Căci, în fond, despre ei este vorba!
Însă, şi abia acum intervine dezvăluirea în exclusivitate şi în premieră, (nu că ceea ce am scris până acum aţi fi aflat din altă parte!) Marian Mina şi Nicolae Badalu, primul ajuns parlamentar, cel de -al doilea vicepreşedinte la Curtea de Conturi) se pregătesc să dea o mare ţeapă primarilor şi membrilor PSD!

Practic, aşa cum veţi vedea din facsimilele care urmează, echipa psd-ista de parlamentari condusă de Marian Mina, compusă din Elena Dinu şi din Robert Cazanciuc, face pe dracu în patru să îi ajute pe exact cei doi primarii zişi PNL-isti din judeţul Giurgiu, depunând amendamente la Bugetul României pentru anul 2021 cu alocare de bani foarte mulţi pentru cele două comune conduse, în fapt, de membrii loiali psd, provizoriu liberali! Ignorându-i total pe acei primari care chiar au rămas cu acte în PSD!

DN 99, drumul între DN4 şi Puieni, sat aparţinând de comună Prundu, primar Corbea Cătălin, fiul Corbea Virgil, consilier judeţean PNL

Comuna Comana, primar Enache Aurel, fiul Enache Cristian Ionut, consilier judetean PNL

Evidenţa trocului dintre clanul Badalau-Mina şi unii membrii de suflet PSD Giurgiu, actuali primari şi consilieri PNL, este fără putinţă de tăgadă! Curios, pe surse am aflat, Enache şi Corbea (repetăm, primari de PNL, cu odrasle consilieri PNL) sunt singurii pe care Mina şi cu Badalau în consultă, pesedistii adevăraţi fiind ignoraţi cu desăvârşire!
Concluzia?
Este foarte clar că în PNL Giurgiu sunt, cu funcţii de răspundere grele, încă oameni legaţi sufleteşte, la nivel de rudenii, financiar, de PSD Giurgiu! Şi, până să stabilim dacă liberalii au fost lacomi sau naivi atunci când i-au acceptat în rândurile lor, este clar că această ciudăţenie are efecte cât se poate de neplăcute asupra cetăţeanului de rând!
Iarăşi, la mintea cocoşului că încercările clanului Mina-Badalau de a-i îmbată cu apă rece pe spionii plasaţi în PNL este sortită eşecului, dat fiind faptul că toţi banii promişi acestora trebuie să treacă prin mâinile liberalilor! Exceptie atunci cand dau bani din buzunar! Si chiar au dat!
De ce se complac, totuşi, liberalii în această situaţie, de ce actualii membrii PSD acceptă să fie ignoraţi de proprii şefi de partid şi până unde o să continue mascarada asta, la toate aceste întrebări, stimaţi cititori, nici noi nu ştim răspunsul!
Asta nu înseamnă că nu o să facem tot ceea ce ne stă în putere să aflăm! Cu toate că, nu-i aşa, toată lumea ştie soluţia!
Afară, atât cât prevede legea, in functie de criterii profesionale si verticalitate, cu tot ceea ce înseamnă psd! Altfel…

Cătălin Măcriş

Acest articol a fost publicat în Investigatii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *