Comemorare Mihai Eminescu

Poetul Mihai Eminescu (1850-1889) a fost comemorat marți, 15 iunie a. c., la împlinirea a 132 de ani de la moarte, printr-un eveniment special, organizat de Cenaclul de literatură și artă ”Luceafărul”, în colaborare cu instituții de cultură și de învățământ din municipiul Giurgiu: Centrul cultural ”Ion Vinea”, Muzeul județean ”Teohari Antonescu”, Casa Corpului Didactic, Școala Populară de Arte.
Programul manifestării a debutat cu depuneri de flori la bustul din Parcul Alei, creație a sculptorului Corneliu Medrea. În continuare, pe fondul unor recitaluri din creația eminesciană și a unor cunoscute cântece pe versurile lui, au fost prezentate informații referitoare la viața și activitatea poetului, cu referiri directe la trecerile lui Mihai Eminescu prin orașul Giurgiu. Momentul s-a încheiat la sediul central al Muzeului, cu vernisajul unor microexpoziții de carte și de lucrări plastice și cărți poștale contemporane, inspirate din opera și viața ”Luceafărului”. O parte dintre cei prezenți în Muzeu cu această ocazie și-au arătat interesul și față de etalările pe care instituția le-a pregătit în cadrul evenimentului internațional ”Noaptea Muzeelor 2021”.
Intitulată ”Eminescu, clipa de veșnicie”, manifestarea a reunit un public interesat de personalitatea poetului comemorat, dar și personalități locale de prim rang.
Acest articol a fost publicat în Marketing. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *