Caravana culturală a ajuns în comuna Frătești după doar câteva zile de la deschiderea anului școlar

Pe 7 septembrie, cele patru instituții din subordinea Consiliului Județean Giurgiu- Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu”, Teatrul „Tudor Vianu”, Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Muzeul Județean „Teohari Antonescu”- au dus mesajele lor culturale elevilor de la școala din comuna amintită mai sus.
 Muzeul giurgiuvean a fost prezent cu expoziția denumită „Portul popular din Vlașca”, realizată de muzeograful Alexandra Cristică, cea care a fost sprijinită în acest demers de muzeografii Ionuț Gheorghe și Florentin Breazu, toți trei fiind prezenți la evenimentul din 7 septembrie.
Această acțiune, inițiată de Consiliul Județean și denumită „Caravana culturală”, s-a mai desfășurat deja la Malu, Oinacu și Băneasa și va continua și în alte localități ale județului. „Sunt foarte multe evenimente culturale care trebuie să ajungă la copii. Ce pot promite este că va continua acest efort cultural, sunt momente pe care copiii le văd rar, mai ales cei din mediul rural, poate îi motivăm mai mult să fie atenți la actul cultural. Instituțiile prezente aici merită toate aprecierile, adresez felicitări tuturor participanților, și celor care susțin evenimentul și celor care îi aplaudă”, a declarat președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, prezent și el la Școala Frătești.

Acest articol a fost publicat în Marketing. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *