Barbu, în aşteptare la partide, ca Petronela pe terasele locale

Fostul primar, Nicolae Barbu, caută cu disperare un partid care să-i ofere o funcţie la următoarele alegeri!
Alungat din PSD în anul 2019, destituit din scaunul de primar al municipiului Giurgiu la votul din urmă cu 3 ani, Barbu, de atunci şi până în prezent, testează indulgenţa mai multor formaţiuni politice, unele cu nevoie acută de bani la protocol, pentru a obţine poziţia de candidat la o funcţie de parlamentar care, o dată validată la scrutinul următor, ar putea să-i ofere protecţie politica de care are nevoie!

De ce îi trebuie fostul primar indulgenţa turmei de partid, aia specific românească, vom detalia în alte articole! Aşa cum ne ştiţi!
Cu documente!

Până atunci, în aşteptare şi izgonit de la poartă a două partide, mai ceva ca Petronela de pe terasele locale, Barbu încearcă, jenant, să îşi peticească himenul politic moral, atacând aiurea, de-n-degeabalea şi fără niciun conţinut real, asta împreună cu puţinii indivizi care i-au rămas loiali, cam tot ce prinde pe reţelele de socializare!

Ţinta principală? Actualul primar al municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu!

Revenind la Nicolae, zis şi bondarul african, acesta negociază de ani buni reîntoarcerea în PSD Giurgiu, ori intrarea în AUR!
Şi, pentru că nu deţine un bagaj de voturi şi de simpatii le purtător, zice-se că la una dintre aceste formaţiunii politice ar căra o valiză, la cealaltă băga mila! Plus şantajul emoţional!

Am fi scris electoral, dar numai Barbu crede că, o dată acceptat la unul dintre aceste partide eventualele voturi pe care le-ar acumula ar aduce deservicii PNL Giurgiu!
Sau oricui altcuiva!

Cert este că în timp ce George Simion încă se mai gândeşte dacă să-l accepte pe Barbu în partid, aşa cum a făcut-o pe vremuri PPDD-ul în 2012 când şi-a luat ţeapă cu el şi cu politicieni iluştrii precum Ciobanu, Cuc etc, PSD Giurgiu pare-se că aşteaptă desemnarea candidaţilor la următoarele alegeri de la Bucureşti! Şi Barbu nu este pe listă!

Şi deci, cel mai probabil, dacă Simion pune botul la vrăjeală acceptându-l pe Barbu cu tot cu… era să scriem bagaj, membrii AUR Giurgiu se vor duce în cap, iar toată mamelucăria asta a lor cu anticorupţia, cu grijă pentru sărmani şi cu bunele intenţii (repetăm, cu Barbu în capu’ la listă!) o să fie definitiv şi irevocabil invalidată la vot!

Concluzia?

Dacă ar fi să o ardem elitist, Nicolae Barbu este în căutarea partidului pierdut! Are nevoie de protecţie mai mult decât, să zicem, unii aşa ziarişti de gel de duş sau de o carte de gramatică! Ori decât un îndrăgostit următoarea respiraţie!

Concret, fără nicio vrăjeală, omul este disperat! Intrat în politică în anul 2012 cu datorii record la finanţe, brusc om de afaceri de succes chiar din primul mandat de primar (există documente oficiale pentru afirmaţiile astea) Barbu este dispus să facă aproape orice ca să intre, din nou, pe listele vreunui partid politic!
Iar ăştia de la AUR, par să-şi pună la fiert orezul pentru coliva politică!
Totul depinzând dacă George Simion pune mâna pe valiză!

Era să scriem bagaj!

                                                                                                               Cătălin Măcriş

Acest articol a fost publicat în Expressis Verbis. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *