De ce, după fierberea apei, rămân urme albe pe vasul de fierbere?
Întrebare este de bun augur pentru că în realitate nu este un motiv de îngrijorare: prin fierbere, în urma evaporării unei cantităţi de apă, pe vas rămân mineralele din apa evaporată. Este bine dacă apa conţine minerale, benefice unui corp sănătos, iar apa de Giurgiu conţine aceste minerale, fiind extrasă în general de la medie sau mare adâncime: 200- 400 metri.
Printr-o minimă tratare, apa din adâncuri devine potabilă, în parametri impuşi de lege, păstrând o parte din minerale.
* Notă: apa de la robinetele din Giurgiu este o apă considerată mediu dură- spre o apă uşor dură ( 17-18-19 grade germane, in condiţiile în care valorile cf. cu Legea 458/2002 impun doar ca apa să aibă o duritate de minim 5 grade, în timp ce apa dură are o scală de la 18 la 30 de grade). Scala durităţii mai conţine şi clasificarea de apă foarte dură ( peste 30 de grade germane), care nu se întâlneşte niciunde în reţelele din judeţul Giurgiu.
Amănunte despre duritatea apei puteţi găsi accesând link-ul: https://apagiurgiu.ro/duritatea-apei